Суд конфіскував в УКРОПу гроші через податковий борг

Суд конфіскував в УКРОПу гроші через податковий борг

Укрінформ
Ковельський міськрайонний суд Волинської області визнав депутата від політпартії "УКРОП" у Волинській облраді Віктора Радчука винним у вчиненні адмінправопорушення - здійсненні внесків на підтримку партії з непогашеним податковим боргом.

Як повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції, 195 тисяч внесків на підтримку "УКРОПу", за рішенням суду, буде конфісковано.

"Постановою Ковельського міськрайонного суду Волинської області визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення депутата Волинської обласної ради Віктора Радчука. Правопорушення встановлено в результаті розгляду справи за протоколами Національного агентства з питань запобігання корупції за статтею 212-15 КУпАП  -  порушення порядку надання внеску на підтримку політичної партії", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК зазначили, що за результатами аналізу звіту про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру політичної партії «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП»  працівники Департаменту з питань запобігання політичній корупції виявили факт здійснення внесків на підтримку політичної партії фізичною особою з непогашеним податковим боргом. Так, Радчук, маючи зобов’язання фінансового характеру, а саме непогашений податковий борг,   протягом серпня-вересня 2017 року  здійснив три внески на загальну суму  195 тис. 236 грн на поточний рахунок Волинської обласної регіональної парторганізації «УКРОП».

Читайте також: УКРОП обіцяє провести праймеріз до президентських виборів

Таким чином депутат  порушив вимоги  пункту 8 частини 1 статті 15 Закону України «Про політичні партії в Україні», згідно з  яким не допускається здійснення внесків на підтримку політичних партій фізичними та юридичними особами, які мають непогашений податковий борг, вчинивши тим самим адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст.212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Постановою суду на Радчука накладено штраф в розмірі 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 1360 грн,з конфіскацією суми внесків на підтримку політичної партії в сумі 195 238 гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-