СБУ перевіряє публікацію

СБУ перевіряє публікацію "Нового времени" на наявність держтаємниці

Укрінформ
Служба безпеки перевіряє інформацію щодо наявності в публікації журналу "Новое время" відомостей, які становлять державну таємницю.

Про це заявив перший заступник голови Служби безпеки України - керівник Антитерористичного центру при СБУ Віталій Маліков під час засідання Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Передчасно надавати ще кваліфікацію. Зараз Служба безпеки України в межах визначених законодавством повноважень перевіряє інформацію щодо наявності в публікації відомостей, які становлять державну таємницю, бо тут питань дуже багато", - сказав Маліков.

Як повідомлялося, журнал "Новое время" опублікував матеріал про нібито зловживання при продажу та купівлі продукції військово-промислового комплексу (ВПК) в оборонному комплексі.

У цій публікації було описано схему щодо закупівлі Житомирським бронетанковим заводом у польської компанії Wtorplast списаних з озброєння радянських БМП-1 1980-х років випуску.

Читайте також: Пашинський хоче кримінального покарання для журналістів за "підрив обороноздатності"

За даними джерел "Новое время", український завод завозив БМП у розібраному виді, кожна башта оцінювалася в $66 тисяч, а кожне шасі - в $99 тисяч. Далі завод "ремонтував" БМП - просто складав раніше розібрані частини. Вартість робіт становила ще $40 тисяч за одиницю. Внаслідок БМП вартістю 20 тисяч євро обходилася українському оборонному бюджету у $205 тисяч. Джерела видання повідомили, що кінцевим бенефіціаром цієї схеми нібито є народний депутат і екс-голова наглядової ради Укроборонпрому Сергій Пашинський.

У свою чергу Пашинський подав позов про захист честі, гідності та спростування недостовірної інформації проти ТОВ "Видавничий дім Медіа-ДК", який видає журнал "Новое время".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-