Пашинський хоче кримінального покарання для журналістів за

Пашинський хоче кримінального покарання для журналістів за "підрив обороноздатності"

Укрінформ
Комітети ВР підготують зміни до чинного законодавства про посилення відповідальності, зокрема кримінальної, українських журналістів за підрив обороноздатності держави шляхом розповсюдження неправдивої інформації.

Про це заявив голова Комітету з нацбезпеки Сергій Пашинський під час засідання у середу, 18 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Знаходяться ФСБшні чи якісь інші аферисти, які використовують наших журналістів, наші ЗМІ у свідомому підриві обороноздатності держави. Саме тому ми провели консультації з багатьма фракціями в парламенті. Я прошу наших депутатів на чолі з паном Вінником (секретар Комітету Іван Вінник - ред.) разом з Комітетом по свободі слова напрацювати доповнення до чинного законодавства про відповідальність, у тому числі кримінальну, за підрив обороноздатності шляхом розповсюдження завідомо неправдивих даних. Це питання назріло. В умовах гібридної війни з Росією ми не можемо собі дозволяти, щоб хтось підривав нашу обороноздатність", - заявив Пашинський.

Як повідомляв Укрінформ, редакція журналу "Новое время" передала до НАБУ документи, що стали основою для матеріалу видання з приводу нібито зловживання при продажу та купівлі продукції військово-промислового комплексу (ВПК) в оборонному комплексі.

У цій публікації описано схему щодо закупівлі Житомирським бронетанковим заводом у польської компанії Wtorplast списаних з озброєння радянських БМП-1 1980-х років випуску.

Читайте також: Польські БМП: Пашинський звернеться до НАБУ через резонансне розслідування

За даними джерел "Новое время", український завод завозив БМП у розібраному виді, кожна башта оцінювалася в $66 тисяч, а кожне шасі - в $99 тисяч. Далі завод "ремонтував" БМП - просто складав раніше розібрані частини. Вартість робіт становила ще $40 тисяч за одиницю. Внаслідок БМП вартістю 20 тисяч євро обходилася українському оборонному бюджету у $205 тисяч.

Джерела видання повідомили, що кінцевим бенефіціаром цієї схеми нібито є народний депутат і екс-голова наглядової ради Укроборонпрому Сергій Пашинський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-