Червоний Хрест України відзначив сторіччя від дня створення

Червоний Хрест України відзначив сторіччя від дня створення

Укрінформ
Товариство Червоного Хреста в Україні відзначив 100 років з дня створення організації.

Урочистий захід пройшов у Колонній залі КМДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За словами президента Товариства Івана Усіченка, ТЧХ України є найпотужнішою в країні гуманітарною організацією.

Усіченко зазначив, що одним із важливих пріоритетів Товариства Червоного Хреста України є сприяння державі у наданні всебічної допомоги та підтримки найбільш незахищених верств населення, і саме на це спрямовані програми та численні благодійні проекти організації.

До урочистостей  долучились  віце-президент Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Керем Кінік, регіональний директор Європейського офісу Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця Саймон Міссірі, голова Представництва Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні Горхмаз Гусейнов із колегами та інші.

Читайте також: Африці загрожує продовольча криза через рослинну еболу

На святкування також прибули представники партнерських національних товариств Червоного Хреста і Червоного Пiвмiсяця з Австрії, Фінляндії, Туреччини, Чехiї, Нiмеччини, Люксембургу, Францiї, Сполучених Штатiв Америки, Швейцарiї, посольств, міжнародних і благодійних організацій, органів державної влади, які протягом тривалого часу співпрацюють із Товариством Червоного Хреста України.

З нагоди сторіччя організації Нацбанк презентував пам'ятну монету номіналом 5 гривень з логотипом Товариства Червоного Хреста України. Монету презентували художники-розробники під час урочистостей.

Читайте також: У Києві встановили меморіальний знак репресованій у радянські часи Ганні Ріхтер

 Укрпошта випустила художній конверт із зображенням логотипу Товариства та ілюстрацію з одним із епізодів діяльності товариства з тиражем 80 тисяч примірників - сам конверт представники Укрпошти презентували в ході урочистостей.

По завершенню офіційної частини відбувся концерт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-