В Україні 14 державних організацій опікуються проблемами ветеранів АТО - Розенко

В Україні 14 державних організацій опікуються проблемами ветеранів АТО - Розенко

Укрінформ
В уряді відбуваються дискусії щодо питання створення Міністерства у справах ветеранів.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в інтерв'ю Укрінформу. 

«Робота триває, точаться продуктивні дискусії з комітетом Верховної Ради з питань ветеранів. Вони займають активну позицію в цьому процесі. Є дискусії всередині Кабінету міністрів України. Я думаю, що найближчим часом ми вийдемо на ухвалення відповідних спільних рішень», - зазначив Розенко, відповідаючи на запитання, чи є просування у питанні створення Міністерства у справах ветеранів. 

Він наголосив, що «питання не в тому, щоб створити черговий орган, а створити інституцію, яка дійсно візьме на себе турботу про цих людей». 

«Одна справа, коли було 10, 20, 30 тисяч - до 100 тисяч учасників АТО - це можна було робити в межах Державної служби ветеранів. Але на сьогодні людей, які мають статус учасників АТО - понад 330 тисяч. Це люди, які пройшли крізь війну, яким треба допомагати адаптуватися в прямому і переносному значення цього слова, отримати психологічну, медичну допомогу», -  сказав Розенко.

Нині, зазначив він, понад 14 різноманітних державних установ і організацій опікуються проблемами ветеранів АТО. 

«В семи няньок - дитя без ока, тому я абсолютно підтримую процес зведення функції роботи з ветеранами до одного органу. Забрати ці функції від інших міністерств, сконцентрувати все в єдиному органі влади - і так, як це зроблено в Сполучених Штатах Америки, щоб це було справді створено міністерство ветеранів», -  повідомив віце-прем'єр-міністр. 

Проте він зауважив, якщо мова йде лише про зміну вивіски - державна служба на мінветеранів - тоді сенсу жодного немає.

Як повідомлялося, у травні 2017 року керівники та представники громадських організацій, які займаються вирішенням проблем ветеранів АТО, ініціювали створення Міністерства у справах ветеранів.

Читайте також: Кабмін забезпечив участь збірної України в Іграх Нескорених-2018

Окрім того, 27 лютого 2018 року Верховна Рада звернулася до Кабінету міністрів з вимогою створити на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Міністерство у справах ветеранів.

За ухвалення в цілому відповідного проекту постанови № 7505 проголосував 241 депутат за мінімально необхідних 226. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-