"Пташку" у Facebook вже отримали близько 30 державних інституцій - МІП

Укрінформ
За сприяння Міністерства інформаційної політики України верифіковано близько 30 сторінок державних інституцій у Facebook.

Про це під час прес-конференції повідомив заступник глави МІП Дмитро Золотухін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Одним з питань, які дуже часто піднімалися, - це інноваційні інструменти спілкування і комунікації державних органів з громадськістю, зокрема соціальні мережі, онлайн представництва. Неодноразово мені надходила інформація стосовно того, що Служба безпеки України звертається до державних інституцій та органів стосовно верифікації цих сторінок. За допомогою наших контактів з представниками Європейського офісу Facebook - ми звернулися до них для того, щоб верифікувати і поставити цю "галочку" для сторінок міністерств, відомств і центральних органів виконавчої влади... Ми взяли поки що найбільш центральні органи влади, які мають досить велике значення у форматі комунікацій з громадськістю, а також перших осіб і керівників влади, які ще не були верифіковані", - сказав Золотухін.

Він зазначив, що вже вдалося верифікувати близько 30 сторінок державних інституцій.

Читайте також: UA|TV почав мовлення на окупованих територіях Криму та Донбасу

"Ми продовжуємо робочу комунікацію з Європейським офісом. На жаль, деякі моменти не виходить оперативно вирішувати, це нелегка справа... Також ми намагаємося отримати актуальну відповідь стосовно блокування українських волонтерів на Facebook, блокувань профілів активістів, ми цим питанням опікуємося. Поки що отримали від Facebook відповідь, що вони не вбачають тут своєї провини, оскільки ці блокування були зроблені у відповідності до внутрішніх політик соціальної мережі", - зазначив Золотухін.

Як повідомлялося, верифікація сторінок органів влади у Facebook створює умови для недопущення використання новітніх комунікаційних технологій для обману користувачів чи створення фейкових сторінок.

Фото Данііла Шамкіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-