НАЗК внесло припис гендиректору Запоріжсталі

НАЗК внесло припис гендиректору Запоріжсталі

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції внесло припис генеральному директору ПАТ "Запоріжсталь" Ростиславу Шурмі стосовно начальника відділу товариства, який не надав НАЗК інформацію щодо працівників підприємства.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство проводить за власною ініціативою перевірку можливих фактів порушень вимог закону "Про запобігання корупції" двома депутатами Запорізької міської ради та двома депутатами Запорізької обласної ради, які є працівниками ПАТ "Запоріжсталь". Зокрема, перевіряються факти дотримання цими суб’єктами декларування вимог частини другої статті 52 Закону щодо своєчасності подання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані", - повідомляють у НАЗК.

Так, Національне агентство звернулося до товариства з вимогою отримання документів та відомостей стосовно зазначених суб’єктів декларування в рамках зазначеної перевірки, однак запити НАЗК були проігноровані.

Читайте також: НАЗК розгляне звернення НАБУ щодо перевірки декларації Корчак

"Згідно з приписом, Національне агентство вимагає усунути вчинене начальником відділу судової практики та виконання рішень юридичного управління товариства порушення вимог частини четвертої статті 12 Закону України "Про запобігання корупції" та надати Національному агентству завірені у встановленому порядку документи та відомості, зазначені у запитах", - зазначили у відомстві.

У НАЗК зауважили, що такий припис є обов’язковим до виконання - за невиконання припису керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-