Більше м'яса і шоколад: для українських армійців підготували дорожчий сухпайок

Більше м'яса і шоколад: для українських армійців підготували дорожчий сухпайок

Укрінформ
У 2018 році посилений армійський сухпайок, який буде надходити у зону АТО, коштуватиме 263 гривні.

Про це повідомив на брифінгу заступник начальника управління розвитку продовольчого забезпечення Збройних сил Олександр Хмиз, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Один комплект посиленого сухпайка на 2018 рік коштуватиме 263 гривні. У 2018 році в зону АТО таких посилених сухпайків планується поставити 2800», - сказав він.

За словами Хмиза, наразі в сухпайках немає бляшанок, харчі запаковані у гнучку упаковку. До комплекту сухпайка входить 7 страв. Це, зокрема, перша і друга страви, де вміст м'яса "дуже високий", шоколад, сухофрукти, джеми тощо.

Заступник начальника управління наголосив, що сухпайок розроблений за стандартами НАТО і розрахований не для повсякденного користування, а тільки якщо немає можливості гарячого харчування.

Читайте також: Американський подарунок українським снайперам

Як відомо, 3 жовтня 2016 року уряд схвалив зміни до норм харчування військовослужбовців. Добовий набір продуктів має становити 3500 Ккал. Посилений раціон для учасників АТО збільшено на 600 Ккал.

Було розроблено новий сухий пайок, який відповідає міжнародним стандартам НАТО і розроблений з урахуванням особливостей раціону українців. Його презентували того ж року у жовтні. Тоді вартість нового продуктового набору оцінювалася приблизно у межах від 112 до 170 гривень, проте це було ще до проведення відкритих тендерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-