ГПУ оголосила Бубенчику нову підозру

ГПУ оголосила Бубенчику нову підозру

Укрінформ
ГПУ повідомила Івану Бубенчику про зміну раніше повідомленої підозри - тепер замість убивства двох осіб його підозрюють у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю.

Така інформація оприлюднена на сайті відомства.

"5 квітня 2018 року заступник генерального прокурора Анжела Стрижевська у присутності адвокатів повідомила Івану Бубенчику про зміну раніше повідомленої підозри. Наразі вказана особа підозрюється у скоєнні злочинів, передбачених ст. 348 та ч.1 ст. 263 КК України", - йдеться у повідомленні.

Раніше Печерський районний суд Києва задовольнив заяву ГПУ про відкликання клопотання про обрання запобіжного заходу Бубенчику у зв’язку із зміною підозри.

У Генпрокуратурі зазначили, що попередні кваліфікації злочину Бубенчика за ст. 348 ККУ (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та ч.2 ст. 115 ККУ(умисне вбивство двох або більше осіб) не можна вважати обгрунтованими для обрання запобіжного заходу.

«У зв’язку з тим, що підозру змінено, сьогодні ми запросили захист Бубенчика для виконання процесуальних дій. В залежності від того, наскільки буде в тому необхідність, буде ставитися питання у подальшому про обрання міри запобіжного заходу», - цитує Стрижевську прес-служба ГПУ.

Читайте також: Слідство вважає, що Бубенчик стріляв по беркутівцях заради ескалації

Посадовець запевнила, що у цій справі відбудеться "справедливий суд відповідно до процедур, визначених Кримінальним процесуальним кодексом України, з дотриманням всіх конституційних прав учасників процесу".

Як повідомляв Укрінформ, 3 квітня правоохоронці затримали на Львівщині активіста Майдану Івана Бубенчика і доправили його до Києва. Прокуратура вручила Бубенчику підозру у вбивстві двох правоохоронців на Майдані під час Революції гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-