Геращенко нагадала Кабміну про гроші для звільнених заручників

Геращенко нагадала Кабміну про гроші для звільнених заручників

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко направила в Кабмін два запити щодо невиконання урядом його рішення про надання грошової допомоги звільненим із полону заручникам.

Про це вона заявила журналістам після завершення презентації виставки з нагоди 220-річчя лікарні ім. Мечникова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Як уповноважений Президента з мирного врегулювання, я спрямувала вже два запити до Кабміну щодо невиконання Кабміном їх же зобов'язань, їхньої ініціативи щодо виплати 100 тисяч визволеним заручникам. І за моєю інформацією, там були певні перепони щодо списків і таке інше. Я знаю, що СБУ надала вже відповідні списки Міністерству соціальної політики, і я вважаю, що це питання має бути закрите", - зазначила вона.

Також Геращенко зауважила, що в уряді необхідно на рівні віце-прем'єрів координувати тему українських заручників, політв'язнів та зниклих безвісти.

Крім того, Геращенко додала, що днями з колегами зареєструвала законопроект щодо посилення соціальних гарантій звільнених заручників, членів їх родин і допомоги в той час, коли людина знаходиться в ув'язненні.

Читайте також: Зрив бойовиками перемир'я буде ключовою темою у Мінську - Геращенко

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня 2018 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову про соціальну підтримку осіб, звільнених з полону, якою передбачено надання їм грошової допомоги у розмірі 100 тис. грн кожному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-