Українська в Стамбульському університеті: Порошенко пояснив, чому це важливо

Українська в Стамбульському університеті: Порошенко пояснив, чому це важливо

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко впевнений, що відкриття в Стамбульському університеті спеціальності  «українська мова та література» допоможе поглибити дружні відносини між країнами.

Про це глава держави написав у Facebook.

"У найстарішому виші Туреччини – Стамбульському університеті – відкрилася спеціальність «українська мова та література». Впевнений, що такий крок допоможе нам ще більше поглибити дружні відносини між нашими країнами", - написав Порошенко

Він зазначив, що Україна і Туреччина також продовжують ефективну співпрацю у сфері економіки, і нагадав, що під час нещодавньої телефонної розмови з Президентом Реджепом Таїпом Ердоганом сторони домовилися про якнайскорішу фіналізацію переговорів стосовно укладення угоди про зону вільної торгівлі між державами.

Читайте також: У Стамбульському університеті вивчатимуть українську мову

Як повідомляв Укрінформ, 27 березня за участю міністрів освіти України та Туреччини Лілії Гриневич та Ісмета Йилмаза, а також голови Ради вищої освіти Туреччини Єкти Сарача було урочисто відкрито першу в Туреччині спеціальність "українська мова та література" на кафедрі слов'янських мов Стамбульського університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-