Викрили екс-посадовців, які знищили радіопередавальний центр і привласнили землю

Викрили екс-посадовців, які знищили радіопередавальний центр і привласнили землю

Фото
Укрінформ
На Київщині припинено діяльність злочинної організації у складі 7 осіб, зокрема 3 адвокатів, яка незаконно привласнила земельну ділянку ДП «Радіопередавальний центр».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила прес-секретар генпрокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"До складу групи входили колишній в.о. керівника концерну «РРТ», екс-керівник Держспецзв’язку України, колишній в.о. начальника Держгеокадастру в Київській області, колишній арбітражний керуючий та директор ДП «Радіопередавальний центр». За попередньою змовою вказані особи незаконно привласнили земельну ділянку ДП РПЦ площею понад 115 га в м. Бровари вартістю майже 120 млн грн", - зазначила вона.

Крім того, за словами Сарган, зловмисники за півроку до незаконної анексії АР Криму, окупації Донецької та Луганської областей, попри існуюче мобілізаційне завдання на передачу радіосигналу в особливий період часу, незаконно знищили працююче обладнання ДП «Радіопередавальний центр», за допомогою якого радіосигналом було покрито 95% відсотків території України, у тому числі окуповані території.

Читайте також: На Хмельниччині СБУ викрила на хабарі секретаря суду

За інформацією прес-секретаря генпрокурора, до спецоперації щодо припинення злочинної діяльності було залучено 200 співробітників правоохоронних органів, проведено більше двох десятків обшуків на території Київської, Чернігівської, Одеської областей та в м. Києві.

За процесуального керівництва прокуратури Київської області 7 затриманим особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великому розмірі у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, вчинені у складі злочинної організації), ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

Викрили екс-посадовців, які знищили радіопередавальний центр і привласнили землю/ Фото: Фейсбук. Лариса Сарган

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Клопотанням прокуратури Київської області у Шевченківському райсуді діючому адвокату обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Сарган також повідомила, що організатору злочинної організації з незаконного привласнення земельної ділянки Шевченківським райсудом обрано запобіжний захід в вигляді цілодобового домашнього арешту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-