У Міноборони розповіли, коли завершать облаштування “Широкого Лану”

У Міноборони розповіли, коли завершать облаштування “Широкого Лану”

Укрінформ
Завершення будівництва та здача в експлуатацію табірного містечка на 2600-4000 осіб на полігоні “Широкий Лан” на Миколаївщині очікується восени 2018 року.

Про це заявив під час брифінгу у Міністерстві оборони України заступник начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних Сил України полковник Олександр Чергінець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Орієнтовна здача будівельного об’єкта в експлуатацію — осінь 2018 року", - сказав Чергінець.

За його словами, це табірне містечко створюється за абсолютно новими підходами, адже передбачає цілком автономну інфраструктуру і враховує іноземний досвід створення відповідних баз та містечок, зокрема у державах-членах НАТО. Проект включає в себе розгалужену інфраструктуру для проживання та підготовки на даному етапі від 2600 до 4000 осіб (рівень бригади).

Читайте також: В Україні побудують табірні містечка для військових за стандартами провідних країн

"Відповідно до розробленої проектно-кошторисної документації, вартість робіт становила 399 мільйонів гривень. Нормативний термін будівництва табірного містечка — майже 2 роки (20 місяців)”, — зазначив полковник.

Відбір компаній-учасників будівництва здійснювався через відкриті тендерні процедури через систему "Прозорpо". Переможцями стали дві будівельні компанії — ТОВ “РІСТ” та ТОВ “Вінницька будівельна компанія” з ціновими пропозиціями, "що дозволили зекономити майже 40 млн грн від очікуваної вартості".

Фото: 5.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-