За незаконну зброю пропонують саджати до 10 років - законопроект

За незаконну зброю пропонують саджати до 10 років - законопроект

Укрінформ
Верховній Раді пропонують посилити відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами.

Ініціатором законопроекту №8203 "Про внесення змін до статті 263 Кримінального кодексу України (щодо посилення відповідальності за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)" виступив заступник голови Комітету ВР з питань запобігання і протидії корупції, народний депутат Борислав Береза, повідомляється на сайті ВР.

Зокрема пропонується, що носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу каратиметься позбавленням волі на строк не від трьох до семи років, а від шести до десяти років.

Крім того, оновлена стаття 263 ККУ передбачатиме збільшення штрафу за носіння, виготовлення, ремонт або збут холодної зброї без дозволу. У разі ухвалення законопроекту він становитиме не до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, згідно з чинними нормами ККУ, а до трьох тисяч. При цьому позбавлення волі за такі дії може збільшиться до п'яти років, тоді як зараз визначено до трьох років.

Читайте також: Раді пропонують визнати червоно-чорний стяг Прапором Національної Гідності

Водночас законопроект № 8203 не внесено до порядку денного восьмої сесії VIII скликання, який парламент ухвалив під час засідання 20 березня.

Як повідомляв Укрінформ, під час наради між представниками всіх фракцій та груп Верховної Ради у форматі "Діалогів Жана Моне" щодо реформи парламенту, яка відбулась 25-27 березня у Швейцарії було досягнуто консенсусу щодо обмеження кількості законопроектів, надмірна кількість яких використовується для блокування їх ефективного розгляду у Верховній Раді України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-