В уряді Канади пояснили, чому безвіз з Україною не на часі

В уряді Канади пояснили, чому безвіз з Україною не на часі

Укрінформ
Уряд Канади наразі не розглядає можливості запровадження безвізового режиму поїздок для українців.

Про це йдеться у відповіді уряду країни на звіт Постійного комітету федерального парламенту із питань оборони, текст якої є у розпорядженні Укрінформу.

«Уряд Канади рішуче налаштований вітати у країні усіх відвідувачів та полегшувати їм подорож, однак наразі не розглядає активно перегляд візових вимог для України», - стверджується у документі.

Читайте також: Канада подвоїть кількість поліцейських експертів в Україні — посол

В уряді додали, що уважно стежать за ситуацією в Україні, однак вважають, що країна поки не відповідає безвізовим вимогам, які висуває Канада.

«До цих критеріїв входять соціально-економічні умови, міграційні тренди, стан дотримання прав людини, ідентифікаційні документи та паспортний режим, а також можливість контролю за кордонами й безпекова ситуація», - пояснюється у документі.

Читайте також: Українські заробітчани: чи буде повернення?

Окрім цього, у Канаді наголосили, що країна має візовий режим із більшістю країн світу і не проводить його перегляд на основі взаємності.

«Візовий режим – це найбільш ефективний механізм виявлення та припинення незаконної імміграції до Канади, оскільки ті, хто подає заявку на отримання віз, проходять безпекову перевірку й дослідження стану здоров'я. Оцінюється також намір подорожувальника та його можливість дотримуватися умов перебування в Канаді», - підсумовується в тексті.

Читайте також: Канада має протистояти російській агресії – екс-глава МЗС

Нагадаємо: в оприлюдненому наприкінці грудня минулого року звіті Постійного комітету парламенту Канади із питань оборони «Канадська підтримка України у час кризи та збройного конфлікту», уряд закликали скасувати візові вимоги для короткострокових поїздок українців.

Додамо також, що Україна скасувала візи для канадців ще у 2005 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-