Нацрада позапланово перевірить

Нацрада позапланово перевірить "1+1" через акторів із "чорного списку"

Укрінформ
Нацрада призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу "1+1" через показ фільмів за участю акторів, внесених до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Відповідне рішення Нацрада ухвалила під час засідання 29 березня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, регулятор отримав звернення від двох громадян і Київської міської організації партії "Українська Галицька партія", в яких заявники нарікали на показ в ефірі "1+1" фільму "Службовий роман", до акторського складу якого входить Аліса Фрейндліх. Моніторинг Нацради підтвердив, що ця кінострічка транслювалась 8 та 10 березня.

Водночас Нацрада вирішила не призначати аналогічну перевірку телеканалу НТН, в ефірі якого вранці 7 березня показували фільм "Королева бензоколонки-2" за участю Олександра Баширова.

Читайте також: Інтер та СТБ отримали попередження за акторів із "чорного списку"

Представник телеканалу, юрист Ольга Мусійко пояснила, що відповідний наказ Міністерства культури, згідно з яким було оновлено відповідний список заборонених акторів (серед яких і Баширов та Фрейндліх - ред.), був опублікований на сайті відомства лише о 18:37 6 березня. Відтак, за її словами, юристи не могли вчасно відслідкувати такі зміни і попередити про них працівників телеканалу, відповідальних за програмування ефіру. Регулятор з таким поясненням погодився.

Як повідомляв Укрінформ, 22 березня Нацрада оголосила попередження телеканалам "Інтер" і СТБ за показ радянських фільмів, ролі в яких виконують актори, внесені до "чорного списку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-