Україна вивчає перехід на грошове забезпечення армії за стандартами НАТО

Україна вивчає перехід на грошове забезпечення армії за стандартами НАТО

Укрінформ
Річна національна програма під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік передбачає вивчення можливостей зміни системи грошового забезпечення військовослужбовців за стандартами Альянсу.

Про це йдеться у тексті РНП-2018, оприлюдненому на сайті Президента України. 

"Соціальний захист військовослужбовців, а також членів їх сімей є нагальним завданням держави. Він передбачає вивчення питання та підготовку аргументованих пропозицій щодо можливості зміни системи грошового забезпечення військовослужбовців з існуючої моделі "посада - військове звання - вислуга років" на модель "військове звання - вислуга років", яка застосовується в державах-членах НАТО", - йдеться у документі.

Крім того, серед пріоритетів, передбачених в РНП, - ліквідувати диспропорцію рівня грошового забезпечення офіцерського, сержантського і старшинського складу у частині часткового накладення тарифних розрядів сержантського і офіцерського складу відповідно до підходів, які існують в державах-членах НАТО.

Зазначається, що запровадження в Україні досвіду держав-членів НАТО щодо соціальної адаптації, професійної підготовки та психологічної реабілітації військовослужбовців є одним із пріоритетів взаємодії з Альянсом. 

Читайте також: Україна і НАТО запустять міжнародну платформу для деокупації Криму і Донбасу

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко 28 березня підписав Указ "Про затвердження Річної національної програми під егідою Комісії Україна - НАТО на 2018 рік". Річна національна програма (РНП-2018) є системним стратегічним документом, що визначає пріоритетні завдання на 2018 рік та середньострокові цілі, які планується досягти до 2020 року. Також документ визначає відповідні практичні заходи в рамках реалізації політики євроатлантичної інтеграції України, реформування сектору безпеки і оборони країни відповідно до стандартів і рекомендацій Альянсу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-