Україна і НАТО запустять міжнародну платформу для деокупації Криму і Донбасу

Україна і НАТО запустять міжнародну платформу для деокупації Криму і Донбасу

Укрінформ
Річна національна програма під егідою Комісії Україна-НАТО на 2018 рік передбачає створення міжнародної платформи для сприяння процесам звільнення тимчасово окупованих територій Донеччини і Луганщини, АР Крим та Севастополя. 

Про це йдеться у тексті РНП-2018, опублікованому на сайті Президента

"Особлива увага приділяється завданню щодо забезпечення подальшої підтримки світовою спільнотою політики невизнання окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим і м.Севастополя та необхідності посилення міжнародного моніторингу ситуації у сфері захисту прав людини на тимчасово окупованих територіях України. У цьому  зв'язку має бути активізовано діяльність щодо привернення уваги до кримської проблематики у рамках міжнародного співробітництва, а також забезпечено створення міжнародної платформи для сприяння процесам звільнення тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим, м.Севастополя”,  - йдеться у документі.

Дієвим інструментом досягнення цієї мети визначено збереження існуючих та запровадження нових спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до Російської Федерації.

Наголошується, що пріоритетною у 2018 році залишатиметься діяльність, спрямована на збереження міжнародного консенсусу у наданні підтримки Україні, продовження санкційного тиску на РФ до припинення збройної агресії проти України та звільнення тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим, м.Севастополя.

Читайте також: Річна програма Україна-НАТО передбачає посилення захисту викривачів корупції

“Відповідно буде продовжуватися робота в рамках "нормандського", "мінського" та інших форматів з метою повного відновлення територіальної цілісності і державного суверенітету України”, - зазначається в РНП-2018.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-