Правоохоронці ліквідували схему ввезення в Україну нелегальних Porsche

Правоохоронці ліквідували схему ввезення в Україну нелегальних Porsche

Фото
Укрінформ
Правоохоронці ліквідували схему ввезення в Україну елітних авто з іноземною реєстрацією поза митним контролем з метою незаконної реалізації, у тому числі жителям тимчасово окупованого Крим3.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

"Досудовим розслідуванням установлено, що громадянин України купував у Об’єднаних Арабських Еміратах автомобілі, здебільшого марки Porsche Cayenne та відправляв до України. Після прибуття даних автомобілів до Одеської митниці, отримувач вантажу (брокерська компанія) відмовлявся від їх отримання на користь вищевказаного громадянина України, проте в документах зазначав його вже жителем Придністров’я", - зазначила вона.

Правоохоронці ліквідували схему ввезення в Україну нелегальних елітних авто. Фото прокуратури

Після цього через одного з приватних нотаріусів м. Києва вказаний житель Придністров’я оформлював довіреності на ряд осіб, яких уповноважував перевезти вищевказані автомобілі на територію Придністров’я.

У подальшому, за сприяння працівників Одеської митниці ДФС, автомобілі безперешкодно виїздили з України до Придністров’я та через короткий час знову в’їжджали до України, проте вже в митному режимі тимчасового ввезення нерезидентом, що давало можливість легально перебувати автомобілям на території України до 1 року.

Далі автомобілі перевозили до спеціально облаштованого приміщення в м. Києві для їх подальшого розбирання на запчастини, після чого незаконно реалізовували.

Такий механізм дозволяв організаторам схеми ввозити автомобілі до України,  використовуючи «прикриття» їхніх дій працівниками митниці, не сплачувати обов’язкові митні платежі, податки та збори, зазначила Сарган.

Читайте також: Україна позбулась амбіції стати країною-автовиробником - експерт

Прокурори та оперативники провели 11 санкціонованих обшуків, за результатами яких вилучили три автомобілі Porsche Cayenne, 14 двигунів і велику кількість запчастин до автомобілів даної марки, а також документи, які підтверджують вищевказані обставини.

Наразі досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-