НАБУ завершило слідство щодо екс-прокурора Суса

НАБУ завершило слідство щодо екс-прокурора Суса

Укрінформ
Детективи НАБУ та прокурори САП повідомили екс-заступнику керівника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитрові Сусу про завершення досудового розслідування стосовно нього.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

“Детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили екс-заступнику керівника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України про завершення досудового розслідування стосовно нього за підозрою у вчиненні злочину за ч.3 ст. 191, ч.3 ст. 191, ч.4 ст. 191, ч.5 ст.191, ст. 366-1 Кримінального кодексу України.  16 березня 2018 року підозрюваному та його захисникам надано доступ до матеріалів кримінального провадження, після ознайомлення з якими буде складено обвинувальний акт для подальшого скерування до суду”, - йдеться у повідомленні.

Детективи НАБУ встановили, що Сус, перебуваючи на посаді старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління ГПУ, а надалі – заступника керівника Департаменту ГПУ, впродовж 2016 року систематично привласнював чуже майно, у т.ч. у великих розмірах, шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Як зазначається у повідомленні, також підозрюваним розтрачено речові докази у кримінальному провадженні в особливо великому розмірі, шляхом продажу стороннім особам. Йдеться про кошти та майно, вилучені підозрюваним під час проведення слідчих дій у рамках розслідування кримінального провадження.

“Слідство зібрало достатньо доказів, які свідчать про те, що для реалізації свого злочинного умислу підозрюваний, як керівник органу досудового розслідування, залучав співробітників Департаменту ГПУ, інших правоохоронних органів та фізичних осіб. Крім того, в ході розслідування встановлено факт внесення підозрюваним свідомо недостовірних даних до його декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави, за 2015 рік”, - уточнюється у повідомленні.

Зокрема, екс-заступник керівника Департаменту ГПУ, за даними НАБУ, всупереч вимогам Закону України "Про запобігання корупції", не вніс до е-декларації відомості про перебування в його користуванні впродовж 2015 року позашляховика "Audi Q7".

У відомстві уточнили, що про підозру Сусу повідомили 26 липня 2017 року після його затримання напередодні на території міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Читайте також: Екс-прокурора Суса заарештували без права на заставу

Як повідомлялося, екс-прокурора ГПУ Дмитра Суса було затримано 25 липня на території міжнародного аеропорту “Бориспіль”.

Раніше його було звільнено з ГПУ за те, що він не вніс у декларацію інформацію про житло та автомобіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-