Екс-прокурора Суса заарештували без права на заставу

Екс-прокурора Суса заарештували без права на заставу

Укрінформ
Екс-заступника начальника департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Дмитра Суса взяли під варту без можливості внесення застави.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на постанову Солом’янського суду Києва.

Із липня минулого року Дмитро Сус перебував під домашнім арештом, але в січні суд змінив йому запобіжний захід на заставу в розмірі 1,76 мільйонів гривень. Оскільки Сус не вніс ці гроші як заставу, то судді вирішили змінити йому запобіжний захід на тримання під вартою.

Читайте також: Екс-прокурора ГПУ Суса посадили під домашній арешт

Дмитра Суса підозрюють у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, а також декларуванні недостовірних даних. 25 липня його затримали в аеропорту «Бориспіль» і з 27 липня взяли під домашній арешт на два місяці.

За версією слідства, Сус нібито привласнював вилучені при обшуках кошти та продавав вилучені матеріальні цінності.

Як повідомлялось, 14 квітня 2017 року Дмитра Суса звільнили з посади старшого слідчого з особливо важливих справ Головного слідчого управління ГПУ за те, що він не вніс у декларацію інформацію про житло та автомобіль.

Читайте також: ГПУ відреагувала на "викривальні фантазії" звільненого слідчого

Його затримали 25 липня в аеропорту "Бориспіль". 27 липня Солом'янський райсуд Києва обрав Сусу запобіжний захід у вигляді домашнього арешту терміном на 2 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-