Активісти під Радою вдягли на себе

Активісти під Радою вдягли на себе "мішені", вимагають скасувати е-декларації

Фото
Укрінформ
Близько двох десятків правозахисників зібралися під стінами Верховної Ради вранці 19 березня на акцію "Активісти – не мішені" з вимогою скасувати е-декларування для активістів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під час акції вони вишикувалися перед будівлею парламенту, вдягнувши на себе величезні мішені. У такий спосіб вони вирішили наочно продемонструвати, що після запровадження електронного декларування активісти стають мішенями для влади.

До металевої огорожі перед будівлею ВР на площі Конституції активісти закріпили плакат із написом "Сезон полювання на активістів відкрито" та символічним зображенням мішені. Крім того, учасники акції тримають у руках плакати із закликами на зразок "Декларування активістів - перший крок до диктатури".

Читайте також: Венеціанська комісія критикує вимоги, що мають замінити е-декларації для активістів

Ситуація під час акції спокійна. Правопорядок під час її проведення забезпечують близько двох десятків поліцейських.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко 8 липня 2017 року подав на розгляд Верховної Ради проекти законів щодо скасування е-декларування для антикорупційних громадських активістів.

Актівісти під Радою вдягнули на себе "мішені" / Фото: Юлія Овсяннікова, Укрінформ

Зокрема, це проекти законів № 6674 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення відкритості для суспільства інформації про фінансування діяльності громадських об’єднань та використання міжнародної технічної допомоги" та № 6675 - про внесення відповідних змін до Податкового кодексу.

Обов'язкове е-декларування для громадських організацій, що здійснюють антикорупційну діяльність, було ухвалене Верховною Радою 23 березня 2017 року. Депутати внесли зміни до закону "Про запобігання корупції", чим зобов’язали подавати електронні декларації не лише держслужбовців, а й громадських активістів та громадян, які "залучаються до здійснення заходів, пов’язаних із запобіганням, протидією корупції". Проект цього закону також вніс президент Петро Порошенко 14 березня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-