Канада вимагає від Росії звільнити Сенцова і всіх українських політв'язнів

Канада вимагає від Росії звільнити Сенцова і всіх українських політв'язнів

Укрінформ
Канада наполягає на необхідності звільнення усіх українських політичних в'язнів, яких утримують у Росії.

На цьому наголосила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд у четверту річницю незаконної анексії Росією Криму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо до звільнення усіх політичних бранців, утримуваних Росією, у тому числі Олега Сенцова, письменника й режисера, який відбуває політично мотивоване покарання у вигляді 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за свою критику російської окупації», - сказала Фріланд.

Вона також звернула увагу на суттєве погіршення ситуації із дотриманням прав людини на Кримському півострові після його окупації Росією.

Читайте також: ЄС вкотре закликав Росію повернути Крим Україні – Могеріні

«Від початку російської окупації Криму ми побачили серйозні порушення прав людини, вчинені державними органами Росії, у тому числі утиски свободи слова та зібрань, вибіркові арешти, тортури, затримання й зникнення», - зауважила глава МЗС Канади.

Як відомо, внаслідок анексії Криму Росією 64 громадянина України стали політв'язнями Кремля. Значна кількість українців була також незаконно затримана на території Російської Федерації. Загалом 184 роки колонії суворого режиму вже отримали українські політв'язні в Криму, ще 375 років колонії окупаційна влада Криму вимагає для тих ув'язнених, вироки щодо яких не ухвалено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-