Геращенко каже, що скандал із Савченко ускладнив звільнення заручників

Геращенко каже, що скандал із Савченко ускладнив звільнення заручників

Укрінформ
Звільнення українців з російського полону серйозно ускладнюється на тлі затримання учасника перемовин з бойовиками про обмін Володимира Рубана та можливого планування народним депутатом Надією Савченко теракту в будівлі ВР.

Про це написала у Facebook перший заступник Голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, не згадуючи, однак, прізвищ Савченко й Рубана.

"Попри все, ми й надалі будемо боротися за звільнення всіх заручників і політв'язнів. Серед них є різні люди. Як і серед родичів заручників, на жаль. Ми маємо звільнити всіх. Але я навіть уявити не можу, як всі ці останні події вплинуть на наш діалог з європейськими й американськими партнерами, на яких ми тиснемо щодо заручників, до яких апелюємо з вимогою тиснути на РФ в питанні звільнення", - зазначила вона.

Читайте також: Регламентний комітет Ради отримав подання ГПУ на Савченко

Геращенко підкреслила, що відбувається "нівеляція, дискредитація, опошлення самої теми політв'язнів, драма українців в полоні перетворюється на фарс".

"Нам важче буде розповідати про героїв, і це страшно. Питання серйозно ускладнюється, для мене це очевидно. Більшої шкоди нашим заручникам, більшої дискредитації важко й уявити", - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ,15 березня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Надії Савченко, яка, за його словами, планувала теракт у будівлі парламенту.

У той же день сама Савченко запропонувала прокуратурі та СБУ провести її допит на "детекторі брехні", під час якого вона відповість на всі запитання. Савченко також звернулася до Збройних сил України, заявивши, що військовий переворот в Україні є "очікуваним і правильним".

Раніше Савченко викликали на допит до СБУ у справі Рубана, якого затримали в Донецькій області при спробі ввезти з окупованої території арсенал зброї.

Генеральний прокурор Юрій Луценко 14 березня заявляв, що буде змушений внести подання на Савченко до Верховної Ради, якщо вона не з'явиться на допит 15 березня. У четвер Савченко прибула на допит в СБУ.

Як відомо, Ірина Геращенко брала активну участь у звільненні Савченко з російського ув'язнення, яке відбулося у травні 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-