Регламентний комітет Ради отримав подання ГПУ на Савченко

Регламентний комітет Ради отримав подання ГПУ на Савченко

Укрінформ
У Комітет ВР з питань регламенту та організації роботи Ради надійшло подання ГПУ щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Надії Савченко.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у секретаріаті комітету.

«Вчора ввечері надійшло подання. Комітет ще не визначився, коли буде розглядати це подання. Чекаємо інформацію від Голови Верховної Ради, що надіслано подання народному депутату Савченко, і потім комітет буде визначатися, коли призначати дату засідання», - зазначила керівник секретаріату комітету Марія Нехоца.

У свою чергу, перший заступник голови комітету Володимир Арешонков зазначив, що наступне засідання комітету заплановане на середу, 21 березня, і на ньому, можливо, буде розглядатися таке подання ГПУ.

«Після того, як подання буде надіслано народному депутату Савченко, у неї буде 5 днів на те, щоб надати письмові пояснення... Орієнтовно комітет зможе розглянути подання вже наступного тижня, по плану наступне засідання комітету у середу. Якщо Савченко отримає сьогодні всі матеріали, то до середи ми вкладаємося у строки, і тоді таке засідання комітету може відбутися у середу», - сказав Арешонков.

Читайте також: Савченко потрапила до бази сайту "Миротворець"

При цьому він спрогнозував, що парламент у сесійній залі зможе розглянути відповідне подання ГПУ у наступний четвер, 22 березня.

Як повідомляв Укрінформ,15 березня генпрокурор Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання щодо притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешту народного депутата Надії Савченко, яка, за його словами, планувала теракт у будівлі парламенту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-