Сутички під Радою: Аваков уточнив кількість затриманих

Сутички під Радою: Аваков уточнив кількість затриманих

Укрінформ
Під Верховною Радою правоохоронці 3 березня затримали 117 протестувальників.

Про це журналістам повідомив на брифінгу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

“У цій ситуації було затримано 117 осіб, які чинили опір поліції. З них порядка 11 осіб були реальними учасниками АТО. Впродовж 4 годин після встановлення осіб, цих людей було відпущено, щодо двох людей порушено відповідні провадження, один чоловік перебував у розшуку, його передали до Святошинського РВВС”, - уточнив Аваков.

За його словами, у слідчих діях під Радою 3 березня брали участь близько 500 поліцейських, з них більше 200 осіб – учасники АТО.

Читайте також: Біля Ради - жодного намета й "велике прибирання"

Раніше речник МВС Артем Шевченко повідомляв про 111 протестувальників, затриманих під Радою 3 березня, додавши, що 15 осіб із числа затриманих мали посвідчення учасника бойових дій.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві під Верховною Радою вранці 3 березня правоохоронці знесли наметове містечко. Слідчі дії під Радою проводилися в рамках проваджень щодо спроби захоплення Жовтневого палацу та стосовно подій 27 лютого.

У поліції заявили про сімох постраждалих правоохоронців. У свою чергу протестувальники повідомили про 13 постраждалих активістів. 

Разом з тим під час сутичок від дій поліції постраждали троє журналістів - Сергій Нужненко (Радіо Свобода), Богдан Кутєпов (Hromadske) та Владислав Красінський (Insider).

У поліції пообіцяли провести службове розслідування за фактами нападу на журналістів під Радою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-