ГПУ очікує на видачу зі США підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

ГПУ очікує на видачу зі США підозрюваного у вбивстві журналіста Сергієнка

Укрінформ
Генпрокуратура очікує на примусове повернення з США Андрія Іносова, який є підозрюваним у причетності до вбивства Героя України журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Ми спочатку хочемо його допитати, а потім отримати в Україні. Я на постійному контакті з Департаментом юстиції США з цього питання. Сподіваємося невдовзі побачити його в Україні", - зазначив він.

Єнін додав, що наразі триває процедура виконання запиту Генпрокуратури про допит Іносова. Також паралельно готуються документи для його видачі українським правоохоронцям.

Раніше ЗМІ повідомляли, що ФБР затримало у США Андрія Іносова, який є підозрюваним у справі про загибель журналіста Сергієнка і перебував у розшуку.

4 квітня 2014 року журналіст Василь Сергієнко був побитий та викрадений з двору власного будинку у місті Корсунь-Шевченківський. Наступного дня його тіло знайшли за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі з кайданками на руках та слідами жорстоких катувань.

Читайте також: НСЖУ: у лютому на журналістів нападали вісім разів

У травні 2017 року правоохоронці затримали в Києві підозрюваного в організації викрадення та вбивства Сергієнка. Затриманим є громадянин України Вадим Мельник. У 2014 році він працював начальником охорони народного депутата Геннадія Бобова, а після затримання виконавців убивства тривалий час переховувався від слідства і перебував у розшуку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-