НСЖУ: у лютому на журналістів нападали вісім разів

НСЖУ: у лютому на журналістів нападали вісім разів

Укрінформ
У лютому зафіксовано 8 випадків застосування сили проти журналістів.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Національної спілки журналістів України.

"У лютому зафіксовано 8 випадків застосування сили проти журналістів. Напади трапилися на Львівщині, Волині, Полтавщині, в Одесі, Чернігові та Києві. У більшості випадків жертвами фізичної агресії ставали знімальні групи телеканалів", - йдеться в повідомленні.

Загалом відповідно до моніторингу "Індекс фізичної безпеки журналістів України", який Спілка журналістів проводить спільно з партнерськими організаціями, за перші два місяці 2018 року зафіксовано 10 проявів фізичної агресії стосовно до журналістів.

Читайте також: Сутички під Радою: ІМІ вимагає розслідувати напади на журналістів

Голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко зазначив, що ситуація із безпекою журналістів лишається однією з найбільших загроз свободі слова.

"Кількість випадків зростає, адже, як свідчить практика, винним вдається уникати покарання. І фігуранти журналістських розслідувань чи критичних матеріалів розуміють, що фізична агресія – це для них дієвий спосіб обмежити доступ до прихованої інформації", - переконаний голова НСЖУ. Він закликав журналістів не миритися з агресією, писати заяви до Національної поліції та вимагати проведення належних розслідувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-