Українська журналістка обіцяє дійти до ЄСПЛ у справі проти режисера Морейри

Українська журналістка обіцяє дійти до ЄСПЛ у справі проти режисера Морейри

Укрінформ
Апеляційний суд у Франції 4 квітня повідомить своє рішення у справі французького режисера Поля Морейри проти української журналістки  Анни Жаяр-Чесановської. У разі негативного рішення журналістка подаватиме касацію, звертатиметься до ЄСПЛ.

Про це Жаяр-Чесановська повідомила в інтерв’ю Укрінформу.

«Днями був розгляд в апеляційному суді, його рішення отримаємо 4 квітня. На жаль, я не розраховую на позитивне рішення, тому що бачу, і казала про це в суді, що ця боротьба схожа на протистояння Давида і Голіафа», - сказала Жаяр-Чесановська.

Читайте також: Французькі журналісти висловили свою підтримку Сущенку

За словами журналістки, якщо буде рішення не на її користь, то вона звернеться до касаційного суду. Якщо все залишиться, як це було в останні рази, буде звертатися до Європейського суду з прав людини.

«Тим більше, що в європейському законодавстві набагато чіткіше прописано все, що стосується свободи слова, свободи преси, наклепів. Адвокат мені пояснив, що завдяки тому, що там все чітко, є набагато більше шансів виграти», - пояснила Жаяр-Чесановська.

Вона вважає, що режисер Морейра подав позов саме проти неї, а не проти французьких журналістів, які, як і Жаяр-Чесановська, критикували його фільм «Україна, маски революції», бо йому легше виграти цю справу завдяки тому, що він відомий у Франції, а також тому, що українська журналістка не має такого захисту, який мають французькі журналісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-