Французькі журналісти висловили свою підтримку Сущенку

Французькі журналісти висловили свою підтримку Сущенку

Укрінформ
Колеги та друзі українського журналіста Романа Сущенка, незаконно ув’язненого в Москві, очікують на його повернення, висловлюють йому слова своєї підтримки та вірять у найшвидше звільнення.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповіла українська журналістка, яка мешкає у Франції, Анна Жаяр-Чесановська.

"Хочу сказати від себе і не лише від себе, бо знаю, що під цими словами підпишуться інші колеги, його друзі, що ми дуже пишаємося ним, що він для нас – людина з великої літери, надійна, щира, що він – великий професіонал своєї справи, дуже славний журналіст і що нам дуже сильно його бракує", - сказала Жаяр-Чесановська.

За її словами, без Сущенка відчувається порожнеча в інформаційному просторі. "В наших дружніх колах, і в професійних – його не вистачає. Якби це було можливо передати свою силу, свою енергію, щоб він тримався й не втрачав надії і віри", - додала українська журналістка.

Вона наголосила, що колеги та друзі журналіста очікують його звільнення та повернення до Франції, відновлення професійної діяльності. "Дуже чекаємо, коли він звільниться, сподіваємося, що він повернеться до Франції, зможе працювати ще більше, маючи свій одночасно жахливий і важливий досвід", - сказала Жаяр-Чесановська.

Читайте також: Сущенко і його адвокат вивчили всі матеріали справи

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву.

24 січня 2018 року Московський міський суд продовжив термін тримання під вартою Роману Сущенку на два місяці - до 30 березня 2018 року. На це рішення була подана апеляційна скарга.

Судові засідання у справі Сущенка, швидше за все, почнуться в березні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-