МВС: Серед затриманих під Радою - 15 учасників бойових дій

МВС: Серед затриманих під Радою - 15 учасників бойових дій

Укрінформ
Із 111 протестувальників, затриманих у суботу, 3 березня, через сутички з правоохоронцями під Верховною Радою 15 осіб мали посвідчення учасника бойових дій.

Про це у Facebook написав речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

"Сухою мовою цифр щодо затриманих у суботу під ВР учасників бойових дій. Загалом до Печерського та Шевченківського управлінь поліція Києва доставила 111 осіб. Посвідчення УБД мали 15 з них, ще двоє заявили про це усно, але не надали ніякого документу на підтвердження цього. Посвідчення "інвалід війни" - мали ще 2 затриманих. Складено адміністративні матеріали на чотирьох осіб (жінки), серед яких не було УБД", - написав Шевченко.

Речник МВС уточнив, що серед всіх затриманих УБД 7 осіб раніше служили у батальйоні Нацгвардії "Донбас".

Читайте також: Намети під Радою: правозахисники хочуть розслідування "без навішування ярликів"

За його словами, оголошено про підозру у скоєнні кримінального провадження за ст. 296 Кримінального кодексу (КК) "Хуліганство" (події під ВР 27 лютого 2018 р.) одному чоловіку — учаснику бойових дій.

Шевченко зазначив, що один з учасників бойових дій перебував в розшуку за ст. 309 "Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту" КК України від 29 травня 2015 року.

"Нагадуємо, посвідчення "Учасник бойових дій" не є індульгенцією на порушення закону", - додав Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві під Верховною Радою вранці 3 березня правоохоронці знесли наметове містечко. Слідчі дії під Радою проводилися в рамках проваджень щодо спроби захоплення Жовтневого палацу та стосовно подій 27 лютого.

У поліції заявили про сімох постраждалих правоохоронців. У свою чергу протестувальники повідомили про 13 постраждалих активістів. Понад 100 осіб були затримані.

Разом з тим під час сутичок від дій поліції постраждали троє журналістів - Сергій Нужненко (Радіо Свобода), Богдан Кутєпов (Hromadske) та Владислав Красінський (Insider).

У поліції пообіцяли провести службове розслідування за фактами нападу на журналістів під Радою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-