Петренко розповів, скільки свідоцтв про народження видали у пологових будинках

Петренко розповів, скільки свідоцтв про народження видали у пологових будинках

Укрінформ
Послугою видачі свідоцтв про народження дитини прямо в пологовому будинку з початку її дії у 2016 році скористалися понад 263 тисячі батьків.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, інформує прес-служба відомства.

«Загалом з початку проекту вже 263 255 батьків отримали свідоцтво про народження, не виходячи з медичної установи. Фактично, сьогодні кожне четверте свідоцтво отримується у пологовому будинку», - зазначив Петренко.

Він наголосив, що наразі послуга щодо прийому документів, необхідних для отримання свідоцтва про народження, та видачі останнього діє в усіх областях України, у Києві та поширюється на 471 медичний заклад.

Петренко зауважив, що батькам надається можливість зареєструвати народження дитини як в органі державної реєстрації актів цивільного стану за місцем проживання одного з батьків, так і за місцем народження дитини.

Читайте також: Добре організоване харчування є визначальним критерієм для батьків у виборі дитсадку

Несвоєчасна без поважної причини державна реєстрація батьками народження дитини тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, зазначив міністр юстиції.

Окрім того, Петренко нагадав, що крім видачі свідоцтва про народження, додатково у пологових будинках України відбувається реєстрації місця проживання новонародженого.

За словами Петренка, по всій Україні уже проведено 49 785 таких реєстрацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-