Крищенко розповів про стан постраждалих під Радою

Крищенко розповів про стан постраждалих під Радою

Відео
Укрінформ
Начальник Головного управління Національної поліції в Києві Андрій Крищенко запевняє, що відбудеться ретельна перевірка інформації про перешкоджання роботі журналістів під час висвітлення сутичок під Верховною Радою вранці 3 березня.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

Як зазначив Крищенко, до Печерського управління поліції звернувся журналіст із повідомленням про те, що працівник поліції застосував до нього газовий балончик, ще двоє представників ЗМІ написали про перешкоджання у соціальних мережах.

«Ми проведемо службову перевірку, матеріали якої будуть направлені до прокуратури. Моя позиція як керівника поліції Києва: журналісти однозначно мають право і повинні займатися своєю професійною діяльністю. І ніхто, в тому числі поліцейські, не повинні їм перешкоджати. Водночас ця діяльність не має шкодити проведенню поліцейських операцій або слідчих дій», – заявив Крищенко.

Разом з тим начальник столичної поліції наголосив, що слідчі дії біля ВР відбувалися у рамках розслідування кількох кримінальних проваджень. Натомість людей, які перешкоджали роботі правоохоронців, доставили до управлінь поліції, сказав він, додавши, що загалом до поліції доставили 111 осіб. За фактом насильства щодо працівників поліції розпочате кримінальне провадження за статтею 345 Кримінального кодексу України, зазначив Крищенко.

Читайте також: Сутички під Радою: ІМІ вимагає розслідувати напади на журналістів

Також, за його словами, під час обшуку вилучили два предмети, схожі на гранати Ф1 (імовірно, страйкбольні), 9 - РГД5, схожих на бойові (буде призначена експертиза), запали, димові міни та шашки, ножі, пляшки із запалювальною сумішшю, споряджені піротехнічними виробами для розриву, кийки, телескопічні дубинки, металеві палиці, пристосовані для нанесення тілесних ушкоджень.

За словами керівника столичної поліції, до лікарняних закладів звернулося 13 осіб, які перебували у наметовому містечку, та семеро працівників поліції: «Інформації про те, що хтось отримав тяжкі ушкодження, на цей час у поліції немає. Усім надано медичну допомогу».

Як повідомляв Укрінформ, сутички під Верховною Радою розпочалися після того, як правоохоронці зайшли у наметове містечко, а протестувальники почали чинити опір. 

Крищенко заявив, що правоохоронці отримали рішення суду із дозволом на проведення слідчих дій під Радою.

Водночас в ході сутичок під Верховною Радою постраждали щонайменше троє журналістів. Зокрема, проти кореспондента Радіо Свобода Сергія Нужненка правоохоронець газовий балончик. У журналіста діагностували хімічний опік. Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом перешкоджання роботі журналіста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-