Українські дослідники пройшли навчання перед експедицією в Антарктику

Українські дослідники пройшли навчання перед експедицією в Антарктику

Укрінформ
Учасники 23-ї антарктичної експедиції на станцію Академік Вернадський пройшли навчання.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти та науки.

"12 учасників нової щорічної експедиції на українську антарктичну станцію Академік Вернадський закінчили обов’язкове навчання. Його повинен пройти кожен  майбутній полярник, і закінчилось воно  1 березня 2018 року. Тренування проходили упродовж тижня на території Головного центру спеціального контролю", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На українську станцію в Антарктиці цьогоріч проведуть інтернет

Тренування полярників має кілька обов’язкових елементів. Перше – найнеобхідніші знання та вміння. Йдеться про комплексний курс, починаючи від відеознайомства зі станцією, вивчення всіх інструкцій і закінчуючи практичними вправами роботи з дизельною станцією, розгортання пожежної помпи тощо.

Друге – учасники знайомляться між собою та вчаться взаємодіяти в наближених до антарктичних умовах.

Протягом навчання за майбутніми полярниками спостерігає психолог, який проводить низку необхідних тестувань. Найперше кандидатів перевіряють на стресостійкість та сумісність характерів. Водночас психолог працює з полярниками не тільки перед відправкою, а й безпосередньо під час їх перебування на станції (в дистанційному режимі)  та після повернення.

Читайте також: Морські леопарди і "слоненятка" - виставка фотографа-полярника у Києві

У майбутній 23-й антарктичній експедиції лише троє людей, які вирушають на станцію вперше. Загалом у групу увійшли 7 науковців та 5 представників технічного складу, яких відібрали за підсумками конкурсу та медкомісії.

Орієнтовно від’їзд запланований на кінець березня.

Раніше новий очільник Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий наголосив, що Україна має рухатися вглиб Антарктики, а також розвивати наукові дослідження на Північному полюсі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-