Відсутність вироків корупціонерам демотивує інвесторів - Ситник

Відсутність вироків корупціонерам демотивує інвесторів - Ситник

Укрінформ
Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляє про необхідність до кінця березня ухвалити і підписати закон про Вищий антикорупційний суд. 

Про це він сказав під час 14-ї щорічної інвестиційної конференції Dragon Capital, повідомляє прес-служба НАБУ.

"Важливо докласти максимум зусиль для того, аби до кінця березня 2018 року в Україні був ухвалений та підписаний закон про Вищий антикорупційний суд. Не менш важливо, аби в ухваленому законі були враховані усі рекомендації Венеціанської комісії. Якщо це станеться, є шанс уже до кінця року запустити цей суд і дати імпульс до продовження антикорупційної реформи", - наголосив Ситник.

Читайте також: Закон про Антикорупційний суд має бути остаточно ухвалений навесні - Президент

Він назвав одним із пріоритетів роботи НАБУ захист законних прав та інтересів інвесторів. За його словами, впродовж минулого року помітно збільшилася кількість контактів НАБУ з інвесторами. "Ми відчули зростання довіри до наших дій. Однак є проблема: відсутність судових вироків у справах стосовно корупціонерів топ-рівня, яка демотивує як інвесторів, суспільство, так і самих детективів Національного бюро, зусилля яких не дають очікуваного ними результату", - підкреслив Ситник.

За його словами, після того, як НАБУ передає розслідувані справи стосовно корупціонерів до суду, починається зворотній процес: справи не розглядаються, але при цьому ухвалюються рішення про пом’якшення або взагалі скасування запобіжного заходу підозрюваним, які, до того ж, часто поновлюються на посадах.

"Яскравим прикладом того, з якими проблемами ми стикаємося, є справа про зловживання службовим становищем директором ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", внаслідок чого підприємству (51% акцій належить державі) завдано збитків на суму майже 500 млн грн. Справа понад рік не слухається у суді, за цей час директору скасовано запобіжний захід, його не відсторонено від посади, більше того - з ним ще на рік продовжено контакт", - зазначив директор Бюро.

Фото: nabu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-