Суд залишив у силі 7-мільйонну заставу для Розенблата

Суд залишив у силі 7-мільйонну заставу для Розенблата

Укрінформ
Касаційна інстанція Верховного суду залишила в силі відмову у відкритті провадження за скаргою на ухвалу про обрання запобіжного заходу народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави у 7 млн грн.

Про це у коментарі Укрінформу повідомив адвокат Розенблата Денис Пономаренко.

"Суд касаційної інстанції відмовив у задоволенні моєї касаційної скарги і залишив рішення (суду першої інстанції - ред.) в силі", - сказав Пономаренко.

Як повідомлялося, за даними НАБУ, народні депутати Борислав Розенблат та Максим Поляков з метою отримання неправомірної вигоди лобіювали необхідні законодавчі зміни на користь однієї з компаній у сфері видобутку бурштину.

11 липня 2017 року Верховна Рада підтримала подання генерального прокурора щодо зняття депутатської недоторканності з Розенблата і Полякова, але подання про арешт щодо обох парламентаріїв було відхилене.

18 липня 2017 року Солом'янський райсуд Києва обрав для Розенблата запобіжний захід у вигляді застави в 7 млн грн. Суд також зобов'язав депутата здати закордонний паспорт.

Читайте також: Справа про затримання у літаку: Печерський суд став на сторону Розенблата

17 серпня Апеляційний суд Києва відмовився взяти до розгляду апеляційну скаргу народного депутата Борислава Розенблата щодо обраного йому запобіжного заходу у вигляді застави. Пізніше адвокати Розенблата подали касаційну скаргу на це рішення Апеляційного суду.

14 грудня 2017 року суд дозволив Розенблату їздити Україною, але залишив браслет.

9 лютого 2018 року Солом'янський райсуд Києва ухвалив зняти електронний браслет з Розенблата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-