Труханова залишили у кріслі мера на час слідства

Труханова залишили у кріслі мера на час слідства

Укрінформ
Солом'янський райсуд столиці не задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення від посади на період слідства мера Одеси Геннадія Труханова.

Відповідне рішення ухвалив суддя Дмитро Кратко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення мера Одеси Труханова Геннадія Леонідовича відхилити...", - оголосив суддя.

У свою чергу прокурор САП Віталій Кравець наполягав, що відсторонення Труханова необхідне, щоб довести до завершення розслідування кримінального провадження.

У САП вважають, що Труханов вчинив злочин саме з використанням владних повноважень, а нині може впливати на свідків, знищувати чи спотворювати документи і перешкоджати слідству. Прокурор додав, що, скоріш за все, САП оскаржить дане рішення суду в апеляційному суді.

Читайте також: Суд арештував майно Труханова

Як повідомляв Укрінформ, 13 лютого детективи НАБУ і прокурори САП оголосили підозру чотирьом посадовцям мерії Одеси, у тому числі чинному меру, ще трьох людей затримали. За версією НАБУ, ці особи причетні до схеми із заподіяння збитків місцевому бюджету Одеси. Зокрема, у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 мільйонів гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

14 лютого НАБУ повідомило про затримання в аеропорту "Бориспіль" Труханова і його заступника Павла Вугельмана.

Солом'янський райсуд 15 лютого обрав Труханову та Вугельману запобіжні заходи у вигляді особистої поруки народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-