InformNapalm дізнався імена ще 20

InformNapalm дізнався імена ще 20 "вагнерівців"

Фото
Укрінформ
Волонтери спільноти InformNapalm, команди проекту “Їхтамнемає_м0209” і активісти Ukrainian Cyber Alliance  встановили особи 20 найманців, які входять до складу гаубичного самохідного артилерійського дивізіону ПВК “Вагнера”.

Про це повідомляється на сайті InformNapalm.

“З огляду на резонанс і велику увагу до теми найманців ПВК «Вагнера», яких Володимир Путін та його найближче оточення використовують для гібридних воєнних операцій за межами Російської Федерації, продовжуємо публікувати чутливі для Кремля розвіддані. Ми ідентифікували ще 20 найманців, які входять до складу гаубичного самохідного артилерійського дивізіону ПВК “Вагнера”, - йдеться у повідомленні.

Серед них ідентифіковано двох бойовиків, які раніше загинули в Сирії. Дані про їх загибель російська сторона намагалась приховати. Один з бойовиків також коментував знищення своїх побратимів в результаті удару сил США у Сирії 7 лютого.

Читайте також: Атаку "Вагнера" в Сирії координував "друг Путіна" Пригожин – WP

Зазначається, що ідентифікувати артилеристів допомогли фото, опубліковані у соцмережі колишнім військовослужбовцем 137-го парашутно-десантного полку 106-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії ПДВ Росії (в/ч 41450, м. Рязань) Сергієм Бобирєвим, який перекваліфікувався в навідника розрахунку 2С1 ПВК “Вагнера”.

Як повідомлялося, раніше у міжнародному волонтерському співтоваристві InformNapalm встановили особи 25 танкістів із "ПВК Вагнера", які служили у Сирії, а деякі з них воювали на Донбасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-