Супрун каже, що Амосову тричі запрошували у МОЗ звітувати

Супрун каже, що Амосову тричі запрошували у МОЗ звітувати

Укрінформ
Більшість із керівництва Національного медуніверситету ім.Богомольця не хоче надавати допомогу Міністерству охорони здоров'я у службовому розслідуванні ситуації зі зривом ліцензійного іспиту "Крок 1. Стоматологія".

Про це заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун журналістам у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже багато разів почули про проблеми з корупцією в цьому університеті, як і в інших. Зараз розслідуємо одну з таких подій. Зрив тестування студентів на "Крок 1" це насправді є лише один із симптомів великої проблеми, яка існує в медичній освіті", - заявила Супрун.

Вона підкреслила, що відсторонили від посади ректора університету Катерину Амосову через зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів "Крок1.Стоматологія" до об'єктивного розгляду справи, поки триває службове розслідування.

"Ми також відсторонили і керівника центру тестування. Ми просили від одної і другої подати документи, щоб комісія могла розглянути справу. Ми в п'ятницю отримали всі документи від Центру тестування і ніяких документів не отримали від Національного медичного університету. Ми попросили, щоб обидва керівники прийшли на засідання комісії і звітували. Прийшла керівник Центру тестування. Уже третій раз просимо, щоб пані Амосова прийшла в МОЗ, щоб перед комісією звітувати, що відбулося, вона відмовляється, не приходить", - зазначила Супрун.

Читайте також: Страйк у медуніверситеті: двері ректорату закрутили ланцюгами

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я 20 лютого відсторонило від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову на час роботи комісії з розгляду ситуації зі зриву ліцензійного іспиту "Крок" для студентів факультету стоматології. Також на час роботи комісії відсторонена від виконання обов'язків Ірина Булах, директор Центру тестування МОЗ, який мав проводити відповідний іспит.

Зі свого боку, Амосова заявила, що на неї чиниться тиск з боку міністерства, а ліцензійний іспит був зірваний Центром тестування МОЗ, який не подав документи на відповідний тендер із закупівлі послуг з тестування студентів.

Також 20 лютого кілька десятків студентів заблокували вхід до ректорату НМУ ім. Богомольця, через що в.о. ректора вишу Михайло Захараш не зміг потрапити до будівлі та розпочати виконувати свої обов'язки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-