Страйк у медуніверситеті: двері ректорату закрутили ланцюгами

Страйк у медуніверситеті: двері ректорату закрутили ланцюгами

Фото
Укрінформ
Ректорат Національного медичного університету імені Богомольця зачинений, на вхідних дверях висить ланцюг із замком.

Сама будівля ректорату завішана плакатами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Біля самої будівлі немає ані студентів, які протестують, ані співробітників вишу.

Наразі страйк, згідно з оголошенням у мережі Facebook, проходить біля фізико-хімічного факультету НМУ ім. Богомольця. На сторінці НМУ ім. Богомольця у Facebook опубліковано заяву страйк-комітету вишу, в якій повідомляється, що студенти та трудовий колектив ВНЗ оголошують безстроковий страйк.

При цьому частина студентів висловила свою незгоду: свою позицію вони мають намір озвучити на прес-конференції перед журналістами.

Раніше в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун назвала саботажем страйк у медичному університеті ім. Богомольця.

Читайте також: Супрун заперечує блокування стипендій студентам університету Богомольця

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я 20 лютого відсторонило від виконання обов'язків ректора НМУ ім. Богомольця Катерину Амосову на час роботи комісії з розгляду ситуації зі зриву ліцензійного іспиту "Крок" для студентів факультету стоматології. Також на час роботи комісії відсторонена від виконання обов'язків Ірина Булах, директор Центру тестування МОЗ, який мав проводити відповідний іспит.

Зі свого боку, Амосова заявила, що на неї чиниться тиск з боку міністерства, а ліцензійний іспит був зірваний Центром тестування МОЗ, який не подав документи на відповідний тендер із закупівлі послуг з тестування студентів.

Також 20 лютого кілька десятків студентів заблокували вхід до ректорату НМУ ім. Богомольця, через що в.о. ректора вишу Михайло Захараш не зміг потрапити до приміщення будівлі та розпочати виконувати свої обов'язки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-