Супрун заперечує блокування стипендій студентам університету Богомольця

Супрун заперечує блокування стипендій студентам університету Богомольця

Укрінформ
В. о глави МОЗ Уляна Супрун заявила, що ситуація у медичному університеті імені Богомольця - це не страйк, а відсторонення керівництвом навчального закладу студентів від навчального процесу.

Про це вона сказала журналістам у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Це не страйк, це відсторонення студентів від навчального процесу... Зараз насправді це є провина керівництва університету. Це не є проблема поодиноких студентів, поодиноких членів факультету, це офіційна позиція університету. Я думаю, на них буде відповідальність за зупинення освітнього процесу",- заявила Супрун.

Окрім того, вона зазначила, що від учора до МОЗ почали звертатися студенти, які отримали смс-повідомлення, в яких йшлося про заклик йти на страйк.

"Студенти звертаються до нас, щоб ми їм якось допомогли, аби вони змогли навчатися... Ми також звертаємося до університету, щоб вони відновили навчальний процес. Ми вже зробили заяву щодо того, що відбувається і які є докази того, що студенти не погоджуються з тим страйком, який не є страйком", - сказала Супрун.

Окрім того, в.о. міністра охорони здоров'я прокоментувала інформацію щодо блокування стипендій студентам медуніверситету.

"Граються з тим, що пані Амосова відсторонена, але вона не є єдиною, хто може підписувати документи. І ми не блокуємо ніяких стипендій студентам, бо це неправильно. Ми не є тими, які блокують, а саме керівництво університету блокує навчальний процес студентів, а міністерство лише розслідує проблему, яка відбулася минулого тижня", - пояснила Супрун.

Читайте також: Супрун назвала саботажем страйк у медуніверситеті ім.Богомольця

Як повідомляв Укрінформ,  20 лютого Міністерство охорони здоров'я відсторонило від обов'язків ректора медуніверситету ім. О.Богомольця Катерину Амосову через зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів "Крок 1. Стоматологія".

У свою чергу Амосова звинуватила МОЗ у тиску і цькуванні.

З 26 лютого в НМУ оголошено безстроковий страйк трудового колективу і студентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-