Супрун назвала саботажем страйк у медуніверситеті ім.Богомольця

Супрун назвала саботажем страйк у медуніверситеті ім.Богомольця

Укрінформ
В.о.міністра охорони здоров'я Уляна Супрун вважає саботажем страйк в медичному університеті імені О.Богомольця.

Про це вона написала у Facebook.

"Це не страйк студентів та викладачів - це саботаж деяких членів адміністрації та деканів НМУ. Прошу не плутати два кардинально різні явища - самоорганізований студентський рух та спущену згори ініціативу зриву навчального процесу, в заручниках якої опинилися тисячі майбутніх лікарів" - наголосила Супрун.

За її словами, проблема не в комісії МОЗ, яка мала здійснити елементарну перевірку документації, "а в страху втратити безмежну владу і нездорове уявлення про межі власних повноважень керівництвом НМУ".

В.о.міністра наголосила, що студенти НМУ - вільні люди, які хочуть навчатися, й цьому підтвердженням є їхнє щире обурення кайданам на дверях до навчальних корпусів.

Читайте також: МОЗ відреагувало на страйк в університеті Богомольця

Супрун запросила на зустріч викладачів та активістів вишу на розмову у понеділок.

"Сьогодні о 13.00 студенти, викладачі та громадські активісти, які готові говорити про цю ситуацію в НМУ, прийдуть в УКМЦ напряму поспілкуватися з журналістами. Не бійтеся говорити правду! Якщо з якихось причин ви не можете бути присутніми - повідомляйте мені на сторінку важливу інформацію", - зазначила вона.

Очільниця відомства нагадала, що статтю 44 Конституції України: "Ніхто не може бути примушений до участі або до неучасті у страйку".

Як повідомляв Укрінформ, 20 лютого Міністерство охорони здоров'я відсторонило від обов'язків ректора медуніверситету ім. О.Богомольця Катерину Амосову через зрив ліцензійного іспиту для студентів-стоматологів "Крок 1. Стоматологія".

У свою чергу Амосова звинуватила МОЗ у тиску і цькуванні.

З 26 лютого в НМУ оголошено безстроковий страйк трудового колективу і студентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-