Президент підписав закон про пенсії рідним загиблих учасників Революції гідності

Президент підписав закон про пенсії рідним загиблих учасників Революції гідності

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон про призначення дострокових пенсій членам родин загиблих учасників Революції гідності.

Про це глава держави сказав на відкритті у Мистецькому арсеналі виставки «Переведи мене через Майдан», присвяченій учасникам Революції гідності, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"8 лютого парламент прийняв закон, який дозволяє дострокову пенсію за віком членам сімей осіб, які загинули чи померли внаслідок поранень, каліцтва, контузій чи інших ушкоджень здоров'я, отриманих під час Революції гідності. І у вашій присутності я підписую цей закон. Це має бути свідченням і доказом того пріоритету, який має в українській владі вшанування памяті учасників Революції гідності", - сказав Президент.

Він також зазначив, що Меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні може бути споруджений тільки на алеї Героїв Небесної сотні, і для реалізації цього необхідно було внести зміни до закону про регулювання містобудівної діяльності, що й зробила 6 лютого Верховна Рада. Президент пообіцяв підписати цей закон одразу після його надходження.

Читайте також: Президент з рідними Героїв Небесної сотні вшанував пам'ять загиблих

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 8 лютого ухвалила закон, який передбачає призначення дострокових пенсій для членів сімей загиблих учасників Революції гідності. Зокрема, таке право отримають дружини та чоловіки загиблих, якщо вони не взяли повторний шлюб, діти, які стали інвалідами до досягнення повноліття, і батьки. Чоловіки зможуть вийти на пенсію в 55 років при страховому стажі у 25 років і жінки - в 50 років при страховому стажі в 20 років.

Унаслідок поранень чи інших ушкоджень, зазнаних під час Революції гідності, загинули або померли 108 осіб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-