Президент з рідними Героїв Небесної сотні вшанував пам'ять загиблих

Президент з рідними Героїв Небесної сотні вшанував пам'ять загиблих

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко разом з родинами Героїв Небесної сотні на відкритті виставки "Переведи мене через Майдан", присвяченій учасникам Революції гідності - творчим особистостям, вшанував хвилиною мовчання пам'ять загиблих.

Глава держави також звернувся до присутніх, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рівно чотири роки тому сталися незабутні події, які назавжди залишилися в пам'яті українців. Мирний протест громадян тодішня влада перетворила на криваву розправу. ...Я дуже добре пам'ятаю 18 лютого 2014 року, яке почалося з розстрілу людей на моїх очах у Маріїнському парку, продовжувалося в ніч з 18 на 19 штурмом, коли поруч палав Будинок профспілок, а ми всі разом вірили у нашу перемогу. У кожного з нас це стоїть перед очами, але тільки митці бачать події настільки яскраво і багатогранно, що дозволяють осмислити це всім іншим", - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко відкриває виставку, присвячену учасникам Революції гідності

Як відомо, 18-20 лютого в Україні проходять Дні пам'яті героїв Небесної сотні. Вранці 18 лютого біля Національного меморіального комплексу героїв Небесної сотні відбулася панихида та вшанування пам'яті загиблих під час подій Революції гідності. У Києві проходить марш на честь захисників Дебальцевского плацдарму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-