Коваль розповів, як російські десантники його викрали та зривали погони у Криму

Коваль розповів, як російські десантники його викрали та зривали погони у Криму

Укрінформ
Наявність Чорноморського флоту РФ у Криму давала можливість військовим Збройних сил РФ без проблем потрапляти на територію України, що і спричинило його захоплення.

Про це заявив заступник секретаря РНБО Михайло Коваль, який у 2014 році був в.о. міністра оборони, під час допиту у справі про держзраду Віктора Януковича в Оболонському райсуді Києва, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я прибув на півостров за наказом керівництва 4 березня 2014 року, коли  активна фаза операції вже була проведена і основні вузли вже контролювались військами РФ. Зокрема, Балаклава була заблокована морською піхотою РФ. З перших хвилин мого перебування на півострові противник вже знав про це, бо йшла масова зрада. Операція щодо мого затримання була чітко спланована", - сказав Коваль.

Він повідомив, що зрадником, зокрема, став  колишній начальник Азово-Чорноморського управління Віктор Мельниченко, який доповідав про  пересування Коваля, та колишній офіцер української міліції і екс-голова профспілки працівників Міністерства внутрішніх справ в АР Крим Володимир Мерцалов, на машині якого Коваль потрапив у засідку. 

Мерцалов завіз його до місця, де Коваля почали бити і зривати погони бійці повітряно-десантних військ Російської Федерації. "Коли машину зупинили, перші слова, які я почув - "де цей бандерівський генерал". Я вийшов з машини і буквально через секунду отримав удар по корпусу і слова - "нехай знає генерал бандерівець, як б'є старшина повітряно-десантних військ", - сказав генерал-полковник. Коваль повідомив також, що російські військові змушували його встати на коліна, але він цього не зробив, за що його побили. Потім, за словами Коваля, його посадили в автомобіль і хотіли вивезти до Армянська, де мала зібратись преса і його мали виставити на територію України.

Читайте також: За часів Януковича військові сиділи "на голодному пайку" — Коваль

Коваль відмовився і сказав, що без наказу свого керівництва не поїде з Криму, бо він солдат і звик виконувати накази. Після цього була розмова з Олександром Турчиновим і 6 березня Коваль покинув Крим.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-