Не ховався: Труханов запевняє, що сам

Не ховався: Труханов запевняє, що сам "здався" НАБУ

Укрінформ
Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що сам вирішив прилетіти до Києва і навіть перервав для цього своє відрядження до Чехії, аби спростувати інформацію, що він ховається від слідства.

Про це він написав у Facebook.

"Сьогодні я перервав своє відрядження до Чехії, метою якого було налагодження співпраці у сфері муніципального транспорту. Це рішення було прийняте у зв'язку з проведенням слідчих заходів та поширенням інформації, що я нібито криюся від слідства. Офіційно заявляю, що не маю наміру ні від чого ховатися. Тим паче, що правда і закон - на моєму боці", - уточнив Труханов.

Мер Одеси додав, що, перервавши відрядження, він сам попросив свого адвоката офіційно зв'язатися з НАБУ і повідомити про час свого приїзду, "щоб уникнути подальших спекуляцій".

"Як Одеський міський голова, який двічі отримав вотум довіри від одеситів, я офіційно заявляю, що усі рішення, прийняті міською радою і виконавчим комітетом, відповідали і відповідають букві закону", - підкреслив Труханов.

Як повідомляв Укрінформ, мера Одеси Геннадія Труханова затримали вранці 14 лютого в аеропорту "Бориспіль" після повернення в Україну з Варшави.

Пізніше стало відомо, що в аеропорту "Бориспіль" також затримали заступника мера Одеси Павла Вугельмана, який прилетів з Ізраїлю.

Читайте також: САП проситиме для Труханова арешту, застава - 50 мільйонів

13 лютого детективами НАБУ було повідомлено про підозру меру Одеси Геннадію Труханову та трьом посадовцям Одеської міськради, у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

За версією НАБУ, усі ці особи причетні до схеми нанесення збитку місцевому бюджету Одеси - у вересні 2016 року Одеська міськрада придбала будівлю, що раніше входила до складу цілісного майнового комплексу заводу "Краян", за 185 000 000 гривень у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованому ліквідатором держпідприємства, за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-