У 2017 році поліція викрила 13 озброєних банд

У 2017 році поліція викрила 13 озброєних банд

Укрінформ
Минулого року Національна поліція викрила та нейтралізувала 13 озброєних банд у дев’яти областях і передала до суду справи на 83 організаторів ОЗГ.

Про це йшлося в суботу, 10 лютого, на відеоселекторній нараді за участю керівників підрозділів поліції під головуванням першого заступника глави Нацполіції В’ячеслава Аброськіна, повідомляє прес-служба Нацполіції.

"За минулий рік ... поліцейськими викрито та нейтралізовано 13 озброєних банд у дев’яти областях. Зокрема, зловмисники діяли на території  Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Івано-Франківської, Одеської, Полтавської,  Сумської,  Харківської та Чернівецької областей", - йдеться в повідомленні.

Також, говорилося на нараді, минулоріч направлено до суду 80 кримінальних проваджень щодо організованих груп (у 2016 році – 61 кримінальне провадження).

Оперативниками затримано 16 злочинних груп з міжрегіональними зв’язками, дев’ять груп, створених на етнічній основі, та дві групи  з транснаціональними зв’язками.

«На лаві підсудних опинилися 307 учасників ОЗГ, серед яких — 83 організатори. Затримані обгрунтовано підозрюються у вчиненні понад тисячі кримінальних правопорушень, у тому числі 860 тяжких та особливо тяжких», — зазначив Аброськін.

Читайте також: Нацполіція розпочала операцію з виявлення "криміногенних" іноземців

Разом з тим він наголосив, що керівникам на місцях необхідно в найкоротший термін проаналізувати можливі сфери впливу злочинних груп в регіоні.

"Необхідно визначити ефективні шляхи документування та притягнення до відповідальності не лише членів, а й організаторів ОЗГ", - зазначив Аброськін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-