Слава Україні!: Раді пропонують змінити військове вітання

Слава Україні!: Раді пропонують змінити військове вітання

Укрінформ
На розгляд Верховної Ради внесений законопроект, що пропонує замінити військове привітання "Доброго здоров'я" на "Слава Україні! - Героям слава!".

Текст законопроекту №7549 (ініціатори - Кабінет міністрів і прем'єр Володимир Гройсман) оприлюднений на сайті ВР.

У пояснювальній записці до документу, зокрема, йдеться: "Метою проекту Закону є удосконалення законодавства України з питань проходження військової служби у Збройних Силах України шляхом внесення змін до статутів Збройних Сил України та Законів України “Про військовий обов’язок і військову службу”, “Про військову службу правопорядку у Збройних Силах України” з метою упорядкування дисциплінарних повноважень посадових осіб, урегулювання деяких питань повсякденної діяльності, визначення прав та обов’язків головних сержантів та головних старшин підрозділів військових частин Збройних Сил України, легітимізації на рівні Збройних Сил України традиційного вітання “Слава Україні! – Героям слава!”.

Читайте також: Кабмін готує закон про правила оренди житла

Також Раді пропонують зобов'язати військових, які звертаються до міністра оборони і його цивільних заступників, перед тем, як називати посаду, додавати слово "товариш".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-