Бот

Бот "Тарас" допоможе заповнити е-декларацію без помилок

Укрінформ
В Україні представили новий інтерактивний інструмент, який допоможе правильно заповнювати електронні декларації. 

Про це заявив аналітик ГО "Антикорупційний штаб" Антон Марчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заповнення та подання електронної декларації для багатьох чиновників та посадовців стало достатньо складною проблемою і через це вони допускають значну кількість помилок у поданих деклараціях. Для того, щоб уникати в подальшому таких проблем ми і створили чат-бота Тараса", - сказав Марчук.

Чат-бот Держслужбовець Тарас працює за певним юридичним алгоритмом у формі заготовлених відповідей на найпоширеніші питання. Однак у випадку нетипових питань розробники поки що радять звертатись на гарячу лінію НАЗК.

Серед найтиповіших помилок у деклараціях розробники відзначили відсутність нерухомості, декларування активів нижче встановленого порогу, вказування доходу від самого себе.

"З урахуванням того, що близько мільйона людей повинні подавати декларації, консультування з їх заповнення — вкрай актуальна справа, саме тому і виник наш чат-бот. Він постійно оновлюється, наразі в ньому зібрані ті відповіді, які ми вважаємо найбільш актуальними. Проте, обробляючи запити від людей,він буде постійно змінюватись і доповнюватись", - повідомив юрист Opendatabot Микита Підгайний.

Читайте також: НАЗК назвало "найпопулярніше" порушення антикорупційного закону

Розробники планують також провести зустрічі з представниками різних відомств та максимально донести інформацію про вже наявний інтерактивний інструмент, що допоможе коректно заповнити електронну декларацію.

Чат-бот носить рекомендаційний характер і він побудований на тій законодавчій базі, яка існує на сьогоднішній момент, а саме — закон України “Про запобігання корупції” та роз’яснення НАЗК щодо декларування інформації про певне майно і активи.

Чат-бот надає покрокову інструкцію із заповнення е-декларації, а також усім, хто раніше звертався, надсилатиме повідомлення з нагадуваннями про терміни подачі декларацій.

Проект створено за підтримки Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу в Україні (EUACI).

Скористатись послугами чат-бота Тараса можна у Messenger та Telegram, також незабаром Чат-бот Держслужбовець Тарас стане доступним і у Viber.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-