ГПУ готує клопотання про зміну запобіжного заходу Гужві

ГПУ готує клопотання про зміну запобіжного заходу Гужві

Оновлено
Укрінформ
Генеральна прокуратура України готує клопотання до суду про зміну запобіжного заходу директору ТОВ «Вісті Мас-Медіа» Ігорю Гужві.

Про це повідомив речник ГПУ Андрій Лисенко у Facebook

"Враховуючи, що директор ТОВ «Вісті Мас-Медіа» свідомо затягував розгляд судом кримінальних проваджень стосовно нього, прокурором готується клопотання до суду щодо звернення застави в дохід держави та зміни запобіжного заходу на більш суворий", - зазначив Лисенко.

Водночас він зауважив, що відповідно до положень кримінального процесуального законодавства стосовно підозрюваного продовжує діяти обраний судом запобіжний захід у вигляді внесеної ним застави.

Речник ГПУ нагадав, що в березні 2017 року прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження про вчинення директором ТОВ “Вісті Мас-Медіа” кримінального правопорушення, пов’язаного з вимаганням грошей у іншого громадянина за нерозголошення відомостей про особисте життя та політичну діяльності. А 23 червня йому повідомили про підозру.

Потім Шевченківський районний суду м. Києва обрав запобіжний захід для директора ТОВ «Вісті Мас-Медіа” у вигляді тримання під вартою із визначенням розміру альтернативної застави у розмірі 544 тис. грн. Згодом за нього внесли заставу та звільнили з-під варти, але зобов’язали прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування.

Водночас у кримінальному провадженні продовжувався до 3-х місяців строк досудового розслідування як і строк дії покладених на нього обов’язків.

Підозрюваному та захисникам повідомили про закінчення досудового розслідування і відкриття стороні захисту матеріалів досудового розслідування, але ніхто не з’явився. Тоді слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення та продовжив  строк ознайомлення з матеріалами. Знову ніхто не з’явився.

“Підозрюваного 29.12.2017 викликано для вручення обвинувального акту на 10.01.2018. Однак він не з’являвся на виклики, мотивуючи це поганим станом здоров’я”, - зазначив Лисенко.

За його словами, 12 січня 2018 р. прокурор приїхав до Шевченківського районного суду Києва, щоб вручити обвинувальний акт до початку судового засідання в іншому кримінальному провадженні відносно директора ТОВ «Вісті Мас-Медіа» за ч. 3 ст. 212 КК України. Однак він знову не з’явився до суду, бо начебто перебував на лікарняному.

Читайте також: Гужва пояснив свій від'їзд до Австрії

Крім того, нагадав Лисенко, Шевченківський районний суд столиці розглядає справу щодо директора ТОВ «Вісті Мас-Медіа» у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) КК України. Під час досудового розслідування йому також призначили заставу в розмірі 1 млн грн, яку внесено на рахунок суду. Обвинувачуваний надав суду медичні довідки стан здоров’я та не з’явився в суд.

Як відомо, гендиректором ТОВ «Вісті Мас-Медіа» та головним редактором інтернет-видання "Страна.ua" є Ігор Гужва. 31 січня він виїхав з України до Відня та попросив у влади Австрії політичного притулку.

Як заявила заступник головного редактора "Страна.ua" Світлана Крюкова, Гужва виїхав до Австрії після закінчення терміну запобіжного заходу, визначеного судом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-